Звернення Фундації до Уряду України щодо реалізації програми “Дитинство без туберкульозу!”

0
571

15.08.2007
№ 708/186

Прем’єр-міністру України
В.Ф. ЯНУКОВИЧУ

Щодо протидії епідемії туберкульозу в Україні

Шановний Вікторе Федоровичу!

Від імені громадських неурядових організацій України, що опікуються проблемою боротьби з туберкульозом, хочемо висловити вдячність Уряду України за підтримку нашої ініціативи стосовно проведення місячника «Україна без туберкульозу» у березні-квітні 2007 року, що знайшло своє відображення у дорученні Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2007 року № 8686/1/1-07.
У відповідності до зазначеного доручення органами державної влади на всій території України здійснювалися заходи місячника, які були приурочені до 24 березня – Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом.
Фундацією «Громадський рух «Українці проти туберкульозу» спільно з Міжнародною журналістською асоціацією «Здоров’я без кордонів» проводилися заходи у місті Києві спільно з рядом київських районних державних адміністрацій. Проведені заходи показали свою дієвість та ефективність.
Відгуки із регіонів про виконання у відповідності до доручення Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2007 року № 8686/1/1-07 заходів в рамках програми «Україна без туберкульозу», які ми отримали, показали високу зацікавленість населення цією проблемою та нагальну необхідність продовження проведення постійної цілеспрямованої роботи щодо профілактики туберкульозу серед громадян України, особливо серед найбільш вразливої категорії населення – дітей та підлітків.
Враховуючи початок навчального року в усіх навчальних закладах України, Фундація «Громадський рух «Українці проти туберкульозу» спільно з Міжнародною журналістською асоціацією «Здоров’я без кордонів» оголошують про впровадження програми «Дитинство без туберкульозу!» в рамках започаткованої нами програми «Україна без туберкульозу».
Прошу Вас, шановний Вікторе Федоровичу, сприяти ініціативі Фундації «Громадський рух «Українці проти туберкульозу», доручивши
– Міністерству освіти і науки України,
– Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту,
– Міністерству охорони здоров’я України,
іншим зацікавленим міністерствам та державним комітетам, обласним державним адміністраціям провести у вересні-жовтні 2007 року комплекс інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на попередження туберкульозу серед дітей, шкільної та студентської молоді, приурочивши початок заходів до 1 вересня – Дня знань.
Зокрема, ми пропонуємо проведення таких заходів, як:
проведення конкурсу творчих робіт учнівської молоді з визначенням переможців;
розробка, виготовлення та поширення в установах освіти, в місцях проведення публічних заходів дітей та молоді комплектів інформаційно-профілактичних матеріалів про туберкульоз, тощо.
Також, Фундація «Громадський рух «Українці проти туберкульозу» в рамках програми «Україна без туберкульозу!» оголошує про проведення всеукраїнського конкурсу «Дитинство без туберкульозу!». В рамках цього конкурсу заплановано збір з усіх регіонів України дитячих малюнків, плакатів, листівок, віршів, фотокарток, рефератів та інше, присвячених профілактиці туберкульозу серед дітей, підлітків та їх батьків, збереження здоров’я та життя українських громадян.
Просимо цю інформацію розмістити на сайтах обласних державних адміністрацій, АР Крим, міст Києва та Севастополя, міністерств та відомств.
Шановний Вікторе Федоровичу, від імені громадських неурядових організацій України, що опікуються проблемою боротьби з туберкульозом, ще раз висловлюємо вдячність за наполегливі кроки у збереженні життя та здоров’я українських громадян та за підтримку нашої діяльності в цьому напрямку.

З повагою,

голова Правління Фундації «Громадський рух
«Українці проти туберкульозу» В.В. РУДЕНКО

Шановні панове, тут Ви можете завантажити зразки документів стосовно проведення заходів відповідно до програми “Дитинство без туберкульозу!”.

Також Фундацією проводиться збір робіт-переможців регіональних конкурсів для визначення переможців всеукраїнського конкурсу “Дитинство без туберкульозу!”.

Просимо роботи-переможці надсилати на нашу адресу: 03110, м. Київ, а/с 101, Фундація “Громадський рух “Українці проти туберкульозу”. Оголошення про переможців та їх заохочення цінними подарунками буде здійснватися у жовтні-грудні 2007 року з опублікуванням результатів на нашому сайті та у засобах масової інформації.

За наступними посиланнями ми пропонуємо Вашій увазі зразки санітарно-освітньої літератури для тиражування та використання в роботі. Це посібник для батьків, вчителів та школярів “Що необхідно знати про туберкульоз” та буклет “Як вберегтися від туберкульозу”. (Звертаємо Вашу увагу, що зазначена література є авторською роботою тому внесення будь-яких змін до макетів можливе лише після письмової згоди керівництва Фундації).

Також пропонуємо Вашій увазі електронну версію посібника “Що необхідно знати про туберкульоз” в форматі презентації Microsoft PowerPoint 2003 (в архів включено програму перегляду презентацій).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я