2015 рік

0
1608

28 січня 2015 року – організовано та проведено в МОЗ України круглий стіл на тему: Реформування державної політики протидії захворюванню на туберкульоз в умовах епідемії туберкульозу в Україні.

Мета круглого столу – дати старт реформуванню державної політики у сфері протидії захворюванню на туберкульоз, системній роботі по вдосконаленню фтизіатричної допомоги України, створенню її ефективної та дієвої моделі в умовах нових викликів епідемії туберкульозу в Україні.

25 лютого 2015 року – проведена робоча зустріч Міністра охорони здоров’я України Олександра Квіташвілі із представниками громадських організацій, що опікуються проблемами протидії туберкульозу в Україні – головою правління Фундації «Громадський рух «Українці проти туберкульозу» Віталієм Руденком та головою правління Міжнародної журналістської асоціації «Здоров’я без кордонів» Ігорем Горбасенком. Також участь у зустрічі взяв експерт в галузі охорони здоров’я Андрій Гук. В ході зустрічі були обговорені питання взаємодії Міністерства охорони здоров’я України із українськими протитуберкульозними громадськими організаціями, впровадження гранту Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, питання міжнародного співробітництва, реформування протитуберкульозної служби в Україні.

20 березня 2015 року з метою дати старт новим ініціативам Всесвітньої організації охорони здоров’я, TB Europe Coalition та Stop TB Partnership щодо подолання туберкульозу в Європейському регіоні і в Україні зокрема в умовах існуючих викликів сьогодення в агентстві УНІАН була проведена прес-конференція до Всесвітнього дня боротьби із туберкульозом на тему: Європейський виклик епідемії туберкульозу в Україні: знайти, лікувати, вилікувати кожного.

28 травня 2015 року в Українському національному інформаційному агентстві “Укрінформ” проведений круглий стіл на тему: Нові схеми лікування резистентного туберкульозу на основі найновітніших ліків – надія для видужання для десятків тисяч хворих в Україні і мільйонів хворих в світі.

Метою круглого столу було підняти на якісно новий рівень поінформованість та зацікавленість широких медичних кіл, громадськості та хворих на туберкульоз в перспективних шляхах подолання чуми ХХІ століття – резистентного туберкульозу.

1, 2 та 3 липня 2015 року – організовані та проведені робочі зустрічі із лікарями-фтизіатрами міста Києва, Київської та Чернігівської областей, на яких були обговорені нові кроки по участі України у клінічних випробуваннях нової схеми лікування хворих на  чутливий та хіміорезистентний туберкульоз.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я