Резолюція круглого столу «Почути один одного. Ефективні рішення як результат діалогу органів державної влади і пацієнтів стосовно туберкульозу

0
409

22 червня 2017 року в місті Києві відбувся круглий стіл на тему: «Почути один одного. Ефективні рішення як результат діалогу органів державної влади і пацієнтів стосовно туберкульозу».

Мета круглого столу полягала у підвищенні ефективності прийняття управлінських рішень шляхом залучення на центральному та регіональному рівнях заінтересованих органів державної влади та  Всеукраїнської асоціації людей, які перехворіли на туберкульоз «Сильніші за ТБ» до діалогу з обговорення шляхів подолання перешкод на шляху успішного впровадження пацієнт-орієнтованої моделі лікування туберкульозу.

В заході взяли участь представники центральних органів виконавчої влади, медичної громадськості та неурядових організацій.

За результатами круглого столу прийнято резолюцію, яку направлено на адресу зацікавлених органів державної влади для вивчення та використання у практичній діяльності. Ознайомитись із резолюцією можна за цим посиланням 

Органам влади було запропоновано надати своє бачення своєї участі у загальнодержавних заходах протидії захворюванню на туберкульоз.

Також було запропоновано провести робочі зустрічі відповідальних представників органів державної влади із представниками БО «Українці проти туберкульозу» щодо зазначених у Резолюції питань.

Круглий стіл був організований в рамках участі в регіональному проекті «Зміцнення систем охорони здоров'я для ефективного контролю за ТБ і МР-ТБ в країнах Східної Європи і Центральної Азії» (проект TB-REP), що спрямований на реформування системи протитуберкульозної допомоги, як частини загальних реформ охорони здоров'я, та надає технічну підтримку протитуберкульозним проектам організацій громадянського суспільства. Реалізується проект за фінансової підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і охоплює 11 країн Східної Європи і Центральної Азії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я