Паціент-орієнтованій моделі лікування туберкульозу – належне бюджетне забезпечення: Суми

0
292

21 грудня 2017 р. в Сумах відбувся круглий стіл «Паціент-орієнтованій моделі лікування туберкульозу – належне бюджетне забезпечення», організований БО «Фундація «Громадський рух «Українці проти туберкульозу» та Всеукраїнською асоціацією людей, які перехворіли на туберкульоз «Сильніші за ТБ». Участь у круглому столі взяли представники органів державної влади, медичних закладів, неурядових організацій Сумської області.

Учасники заходу ознайомилися із ситуацією із туберкульозом в Сумській області та станом переходу на пацієнт орієнтовану модель його лікування: досягненнями, прогалинами, перспективами.

Під час виступів учасників круглого столу та в ході загальної дискусії відбулося обговорення важливості залучення органів державної влади, які не відносяться до медичної сфери, до заходів боротьби з туберкульозом.

Також були обговорені завдань у сфері бюджетної адвокації обласної цільової програми протидії захворюванню на туберкульоз, яка має на меті залишення заощаджених бюджетних коштів, раніше зорієнтованих за розрахунками на ліжкове місце, на потреби туберкульозної служби: посилення санітарного, інженерного контролю, соціального захисту медичних працівників, підвищення технічної оснащеності диспансерів, тощо.

Захід організований в рамках гранту, наданого в рамках проекту TB-REP, який фінансує Глобальний фонд для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією та реалізує Центр PAS  як Основний реципієнт.

{pgslideshow id=122|width=640|height=480|delay=2000|image=L}

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я