Підтримаємо проект Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018—2021 роки.

0
357

Голові Верховної Ради України
Парубію А.В.

Копія: 

  • Головам депутатських фракцій
  • Президенту України
  • Кабінет Міністрів України
  • МОЗ України
  • зацікавлені сторони

Шановний Андрію Володимировичу, шановні колеги!

Засвідчуємо Вам свою повагу та звертаємося із наступним.

Україна займає перше місце у світі по захворюваності на найбезпечнішу форму туберкульозу – із широкою стійкістю до ліків, та четверте місце у світі по захворюваності на мультирезистентні форми туберкульозу. Такий стан речей є рукотворним результатом недосконалої державної політики по протидії туберкульозу в останні роки і відсутністю політичної волі в цьому напрямку.

Наразі закінчилося громадське обговорення проекту Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018—2021 роки.

Важливим значенням майбутньої Національної програми є стабілізація рівня захворюваності, зменшення рівня смертності та підвищення ефективності лікування хворих.

Ухвалення програми допоможе досягти цілей Плану дій по боротьбі з туберкульозом для Європейського регіону ВООЗ на 2016—2020 роки, сприяючи тим самим досягненню мети глобальної стратегії “Покласти кінець ТБ” — зупинити епідемію туберкульозу. А саме до 2035 року: на 95% зменшити смертність від ТБ в порівнянні з 2015 роком, досягти рівня захворюваності менше 10 на 100 тисяч та з нульовим рівнем страждань від ТБ. До 2050: досягти нульового рівня смертності від туберкульозу та нульового рівня захворюваності.

Просимо Вас підтримати запропонований проект Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018—2021 роки та сприяти його затвердженню Верховною Радою України.

БО «Громадський рух «Українці проти туберкульозу», Коаліція організацій «Зупинимо туберкульоз разом», Всеукраїнська асоціація людей, які перехворіли на туберкульоз «Сильніші за ТБ» готові надати всебічну підтримку у затвердженні  запропонованого проекту Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2018—2021 роки відповідним Законом України.

З повагою,

голова Правління БО «Фундація «Громадський рух
«Українці проти туберкульозу» ВІТАЛІЙ РУДЕНКО

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я