Семінар-тренінг для членів та активістів Всеукраїнської асоціації людей, які перехворіли на туберкульоз “Сильніші за ТБ”

0
760

26 квітня 2018 року в Креативний простір «Часопис» міста Києва відбувся семінар-тренінг для членів та активістів Всеукраїнської асоціації людей, які перехворіли на туберкульоз “Сильніші за ТБ” з питань адвокатування та експертної підтримки на національному рівні впровадження пацієнт-орієнтованих моделей лікування ТБ, включаючи розширення застосування амбулаторної моделі лікування ТБ.

Захід організовано ГО «Інфекційний контроль в Україні» та БО «Фундація «Громадських рух «Українці проти туберкульозу» в рамках участі в проекті «Побудова національної пацієнт-орієнтованої системи надання медичної допомоги хворим на туберкульоз». Проект реалізується за фінансової підтримки БО "Всеукраїнська Мережа ЛЖВ" в рамках проекту Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією (компонент 20М).

Участь у тренінгу взяли члени та активісти Всеукраїнської асоціації людей, які перехворіли на туберкульоз “Сильніші за ТБ” з областей України.
Мета тренінгу – навчити учасників тренінгу проводити адвокаційні заходи та надавати експертну підтримку на національному та регіональному рівнях впровадженню пацієнт-орієнтованих моделей лікування ТБ, включаючи розширення застосування амбулаторної моделі лікування ТБ.

В ході тренінгу його учасники ознайомилися з основними поняттями та принципами адвокації в сфері контролю за ТБ, отримали знання, а також виробили навички для планування, впровадження та оцінки ефективності заходів адвокації, які допомагають в досягненні цілей і вирішенні завдань впровадження моделі лікування ТБ, орієнтованої на потреби людини.

Також під час заходу його учасники навчилися планувати конкретні заходи з адвокації впровадження моделі лікування ТБ, орієнтованої на потреби людини, в своєму регіоні на найближчий час і обговорили необхідну технічну допомогу для їх реалізації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я