Міжсекторальна взаємодія в сфері протидії туберкульозу в Київській області

0
483

30 травня 2018 р. відбувся круглий стіл на тему: «Лікування туберкульозу на основі моделі, орієнтованої на потреби людини: співпраця органів державної влади, медичних працівників і пацієнтів в Київській області».

Захід організовано БО «Українці проти туберкульозу» та ГО «Всеукраїнська асоціація людей, які перехворіли на туберкульоз «Сильніші за ТБ». Участь у круглому столі взяли представники органів влади, медичних закладів та неурядових організацій Київської області.

Мета круглого столу сприяння розробці ефективної  Київської обласної програми протидії туберкульозу, підвищення ефективності комунікації з ключовими зацікавленими сторонами.

В ході круглого столу було представлено представникам ключових органів влади Київської області пропозиції щодо вдосконалення законодавства України та регіональної нормативно-правової бази з питань переходу до моделі надання медичної допомоги ОЗГН ТБ, орієнтованої на потреби людини, а також впровадження системи соціального замовлення.

Також були обговорені плани координації для їх включення в регіональні стратегії, пропозиції щодо розробки обласного комплексного плану міжвідомчої та міжсекторальної взаємодії у протидії епідемії туберкульозу.

Круглий стіл був організований в рамках участі в регіональному проекті «Зміцнення систем охорони здоров'я для ефективного контролю за ТБ і МР-ТБ в країнах Східної Європи і Центральної Азії» (проект TB-REP), що спрямований на реформування системи протитуберкульозної допомоги, як частини загальних реформ охорони здоров'я, та надає технічну підтримку протитуберкульозним проектам організацій громадянського суспільства. Реалізується проект за фінансової підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і охоплює 11 країн Східної Європи і Центральної Азії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я