Члени Асоціації “Сильніші за ТБ” Херсонщини навчалися адвокації

0
397

12 червня 2018 року члени та активісти Всеукраїнської асоціації людей, які перехворіли на туберкульоз “Сильніші за ТБ”  Херсонської області вдосконалювали навички з адвокації переходу на модель лікування туберкульозу, орієнтовану на потреби людини.

Організували проведення тренінгу БО «Українці проти туберкульозу» та ГО «Всеукраїнська асоціація людей, які перехворіли на туберкульоз «Сильніші за ТБ».

Учасники тренінгу ознайомилися з основними поняттями та принципами адвокації в сфері контролю за туберкульозом, оволоділи знаннями та інструментами, а також виробили навички для планування, впровадження та оцінки ефективності заходів з адвокації, які допомагають в досягненні цілей і вирішенні завдань впровадження моделі лікування туберкульозу, орієнтованої на потреби людини.

Також члени Асоціації “Сильніші за ТБ” тренувалися розробляти плани заходів з адвокації впровадження моделі лікування туберкульозу, орієнтованої на потреби людини, в Херсонській області, плани інформування основних затронутих туберкульозом груп населення та захисту інтересів спільноти, обговорювали необхідну технічну допомогу для їх реалізації.

Тренінг був організований в рамках участі в регіональному проекті «Зміцнення систем охорони здоров'я для ефективного контролю за ТБ і МР-ТБ в країнах Східної Європи і Центральної Азії» (проект TB-REP), що спрямований на реформування системи протитуберкульозної допомоги, як частини загальних реформ охорони здоров'я, та надає технічну підтримку протитуберкульозним проектам організацій громадянського суспільства. Реалізується проект за фінансової підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і охоплює 11 країн Східної Європи і Центральної Азії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я