В Миколаєві боротися із туберкульозом медики, влада та громада будуть спільно

0
424

13 червня 2018 р. в Миколаєві на круглому столі громадськість, медичні працівники та влада обговорювали питання взаємодії у протидії епідемії туберкульозу.

В ході круглого столу «Лікування туберкульозу на основі моделі, орієнтованої на потреби людини: співпраця органів державної влади, медичних працівників і пацієнтів в Миколаївській області», організованого БО «Українці проти туберкульозу» та Всеукраїнською асоціацією людей, які перехворіли на туберкульоз «Сильніші за ТБ», учасники обговорили розробку ефективної  Миколаївської обласної програми протидії туберкульозу та питання підвищення ефективності комунікації з ключовими зацікавленими сторонами.

Відкрив засідання круглого столу Віталій Руденко, Голова Правління БО «Українці проти туберкульозу».

З інформацією про про актуальні питання протидії туберкульозу в Миколаївській  області виступив головний лікар Миколаївського обласного  ПТД Ігор Поляков

Питання підвищення ефективності комунікації з ключовими зацікавленими сторонами, а також стратегію міжвідомчої координації презентував Сергій Борткевич, співголова Коаліції організацій «Зупинимо туберкульоз разом».

Про переваги пацієнтоорієнтованої моделі лікування туберкульозу на амбулаторному етапі та про стан переходу на неї в Україні учасникам круглого столу розповів Віктор Пилипенко, голова Всеукраїнської асоціації людей, які перехворіли на туберкульоз «Сильніші за ТБ».

Круглий стіл був організований в рамках участі в регіональному проекті «Зміцнення систем охорони здоров'я для ефективного контролю за ТБ і МР-ТБ в країнах Східної Європи і Центральної Азії» (проект TB-REP), що спрямований на реформування системи протитуберкульозної допомоги, як частини загальних реформ охорони здоров'я, та надає технічну підтримку протитуберкульозним проектам організацій громадянського суспільства. Реалізується проект за фінансової підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і охоплює 11 країн Східної Європи і Центральної Азії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я