На Сумщині медики обговорили впровадження моделі лікування туберкульозу, орієнтованої на потреби людини

0
420

24 липня 2018 року в Управлінні охорони здоров’я Сумської області пройшла Фокус-група з лікарями первинної медико-санітарної допомоги, на якій обговорювалися питання впровадження моделі лікування туберкульозу, орієнтованої на потреби людини, підготовки рекомендацій щодо усунення перешкод для цієї моделі, розглядалися існуючі можливості для залучення груп підтримки пацієнтів в роботу установ ПМСД.

За результатами фокус-групи планується співпраця в розробці Сумської регіональної дорожньої карти по переходу на амбулаторну модель лікування пацієнтів, для включення точки зору недержавного сектора і спільноти людей, які перехворіли на туберкульоз.

Учасники фокус-групи обговорили основні тенденції розвитку епідемії туберкульозу в країні і області, обмінялися думками про оптимальну модель амбулаторного лікування, основні ризики надання фтизіатричної допомоги на амбулаторному етапі, шляхи їх нейтралізації. Також обговорили способи забезпечення прихильності хворих на туберкульоз до лікування і підвищення його результативності.

Захід був організований в рамках участі в регіональному проекті «Зміцнення систем охорони здоров’я для ефективного контролю ТБ і МР-ТБ в країнах Східної Європи і Центральної Азії» (проект TB-REP), спрямованого на реформування системи протитуберкульозної допомоги, як частини загальних реформ охорони здоров’я, і надає технічну підтримку протитуберкульозних проектам організацій громадянського суспільства. Реалізується проект за фінансової підтримки Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією і охоплює 11 країн Східної Європи та Центральної Азії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я