На Хесонщині затвердили Путівник (дорожню мапу) для забезпечення успішної протидії захворюванню на туберкульоз

0
604

04 грудня 2018 року відбулося засідання Херсонської обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. БО «Українці проти туберкульозу» на засіданні представляв Сергій Борткевич, національний експерт з АКСМ, який презентував Проект стратегії міжвідомчої та міжсекторальної протидії захворюванню на туберкульоз для Херсонської області та Путівник (дорожня мапа) для забезпечення успішної протидії захворюванню на туберкульоз на основі комплексного міжвідомчого та між секторального підходу в умовах переходу на моделі його лікування, орієнтовані на пацієнта в Херсонській області.

За підсумками засідання Херсонська обласна рада з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу рекомендувала Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації розробити на основі розробленої БО «Українці проти туберкульозу» Комплексної стратегії міжвідомчої та між секторальної  протидії захворюванню на туберкульоз Обласний план міжвідомчої та міжсекторальної протидії захворюванню на туберкульоз в Херсонській області з подальшим його затвердженням.

Також Радою було прийняте рішення щодо затвердження Путівника (дорожньої мапи) для забезпечення успішної протидії захворюванню на туберкульоз для подальшого використання Радами з ТБ/ВІЛ.

Путівник та Стратегія були розроблені БО «Українці проти туберкульозу» в рамках участі в регіональному проекті «Зміцнення систем охорони здоров’я для ефективного контролю за ТБ і МР-ТБ в країнах Східної Європи і Центральної Азії» (проект TB-REP).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Ваш коментар
Ваше ім'я