53 нові випадки туберкульозу зафіксували в Голованівському районі на Кіровоградщині

0
254

Про це повідомила головна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук під час засідання координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук узяла участь у черговому засіданні координаційної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу, на якому розглянули наступні питання:

  1. Про стан проведення заходів із профілактики туберкульозу та ВІЛ/СНІДу у Голованівському районі.
  2. Ефективність роботи сайтів АРТ Кіровоградської області на 2023 рік.
  3. Про координацію та співпрацю неурядових організації із закладами охорони здоров’я області.
  4. Проблемні питання, що виникають під час організації надання медичної допомоги засудженим та особам, взятим, під варту й шляхи вирішення проблем.

За словами Надії Оперчук, у Голованівському районі за 2024 рік виявлено 53 нових випадки туберкульозу, що реєструвались у дев’яти громадах.

Найбільшу кількість хворих на туберкульоз органів дихання виявлено серед мешканців Побузької громади – 9. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, рівень захворюваності збільшився на 5,1%.

Серед дітей району зареєстровано десять випадків туберкульозу органів дихання, з них – дев’ять вакцинованих проти туберкульозу.

Також у громаді зареєстровано 46 сімейних вогнищ (захворювань), з них – 43 з одним випадком, два – з чотирма випадками (Гайворонська, Підвисоцька громади) та одне вогнище – п’ять випадків (Побузька громада).

За матеріалами Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб

Більше на сайті  БО «Українці проти туберкульозу» https://stoptb.org.ua/