Туберкульоз на Золотоноші: аналіз ситуації

0
52

У Золотоніському районі за сім місяців 2024 року зареєстрували 32 випадки захворюваності на туберкульоз. Про це повідомили в Черкаському обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Головний державний санітарний лікар Черкаської області взяв участь у виїзній нараді щодо протидії туберкульозу на Золотоніщині.

«За 7 місяців поточного року у Золотоніському районі в 10-ти громадах зареєстровано 32 випадки, що становить 11,0% від загальної кількості по області, – зазначив лікар. – Найбільше захворілих у Іркліївській, Великохутірській сільських та Драбівській селищній територіальних громадах.

У той же час у Зорівській сільській територіальній громаді випадки захворювання на туберкульоз органів дихання взагалі не реєструвалися, що може свідчити про низьку організацію та якість виявлення та обстеження серед населення».

Головний державний санітарний лікар області підкреслив необхідність досягнення 100 % рівня охоплення щепленням вакциною БЦЖ дитячого населення у пологових стаціонарах Золотоніського району.

 

За матеріалами Центру контролю та профілактики хвороб Черкаської області

Більше на сайті  БО «Українці проти туберкульозу» https://stoptb.org.ua/